2012 Week 24 Voetbaldrama

img_6469

Waar kijk je naar?

Een terminale ALS-patiënt, die met een brok in de keel, samen met zijn zoon voor de laatste keer in zijn leven naar een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal kijkt.

Of?

Een vader en een zoon die zich vanuit hun comfortabele en luie positie in bed, zonder een trainers-opleiding te hebben gevolgd, toch zeer deskundig groen en geel ergeren aan het tenenkrommende slechte voetbalspel van de Nationale Raad van Elf, die godverdomme denkt dat het reeds Carnaval is en daarom alles maar laat lopen.

Juist; dat is een goede keuze.

This entry was posted in 2012 Week 24 Voetbaldrama. Bookmark the permalink.

2 Responses to 2012 Week 24 Voetbaldrama

 1. Catharina says:

  Beste familie,
  Vanaf het moment dat ik in de krant heb vernomen over jullie fotoboek over de ALS van Huub ben ik gegrepen door jullie situatie. Ik heb het blog van Huub gelezen en alle foto’s bekeken.
  Ik ben geraakt door de manier waarop jullie met elkaar als gezin omgaan met de ziekte van Huub. Ik heb er al een knoop van in mijn buik, laat staan wat jullie samen en met elkaar moeten doormaken. Het onvermijdelijke noodlot wat je niet kunt keren, hoe graag je dat ook zou willen. Hoe graag ook je samen oud en gelukkig zou willen worden en je kinderen zou willen zien opgroeien en dat willen meemaken.
  Ik vind het ongelofelijk dapper en krachtig wat jullie samen weten neer te zetten in het in beeld brengen van het verloop van Huub’s ziekte. Normaal gesproken stuur ik nooit een reactie, maar het raakt me zo, dat ik dat deze keer moet doen. Iedere week ben ik blij met een update van de foto’s, omdat je er dan nog bent Huub, en je gezin nog kan meemaken. Ik vind het zo ongelofelijk kwetsbaar, eer lijk, puur en dapper.
  Hoe onvermijdelijk en noodlottig jullie situatie is, ik heb diep en diep respect voor jullie. Uit de beelden komt een werkelijk grote kracht en liefde naar voren. Voor elkaar, voor jullie kinderen en de manier waarop jullie je leven leiden. De manier waarop je met elkaar het beste uit de situatie halen, zoveel mogelijk probeert door te leven, door te maken, te accepteren en gezamenlijk probeert te genieten van de momenten die je nog met elkaar hebt, met je familie en met je vrienden, wetende dat het onvermijdelijke en allesvernietigende einde en afscheid nadert. Diep respect voor de manier waarop jullie samen, ondanks alles, weten te genieten van dat wat je nog gegund is.
  Ik wens jullie alle kracht, sterkte en alle liefde toe om deze laatste fase met elkaar te kunnen dragen. Huub voor het naderende einde, en het afscheid dat je, hoe verschrikkelijk ook, helaas onvermijdelijk moet nemen van je leven van nu, en van je geliefden. Je hebt werkelijk prachtige en liefdevolle naasten in je vrouw en in je kinderen en ook in je vrienden en overige familieleden. Met recht om super trots op te zijn. Ik hoop, en dat zie ik eigenlijk ook aan je foto’s, dat je hen met een gerust hart achter en los kunt laten. Aan de andere kant word je mogelijk ook bevrijd van je lichaam dat je in dit leven, hoe noodlottig dat ook is, in de steek laat en tot een gevangene maakt, terwijl je mind volstrekt andere ambities en toekomst had.
  Voor Marije en de kids die ook een andere toekomst voor ogen hebben, met een liefdevolle man en vader met wie jullie oud en gelukkig willen worden. Veel te vroeg en veel te verschrikkelijk moeten jullie binnen afzienbare tijd noodgedwongen afscheid nemen van je man en van je vader. Dat moet een onbeschrijfelijke hoeveelheid pijn doen. Zeker de wetenschap dat het is zoals het is, en dat je, hoe graag je het ook zou willen, het niet anders kunt maken. Ik heb echt een diep respect voor jullie hoe jullie omgaan met deze onvermijdelijke noodlottige toekomst. Straks afscheid nemen van je man en vader Huub, maar toch nu genieten van iedere minuut die je nog samen hebt en de tijd die jullie samen nog is gegund.
  Ik wens jullie allen enorm veel sterkte, kracht en liefde toe, en hoop dat jullie door wat jullie samen en met elkaar meemaken voor altijd met elkaar verbonden zijn en blijven.

 2. Lisanne Herder says:

  Tenenkrommend is inderdaad het goede woord.

  Het beste,

  lisanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>