In de pers

2012-04-06 NRC NEXT recensie PDF download

2012-02-28 Eindhovens Dagblad PDF download

NRC 24 februari 2012 PDF download

Zie hier de presentatie van THE MIND IS A MUSCLE bij De Wereld Draait Door 23-02-2012.

Volkskrant-2011-12-14 Leven met een stervende PDF download

Arts-en-Auto-2011-12-magazine PDF download

Column in de Volkskrant 17-09-2011 PDF-download

Het _Parool -2011-09-10 PDF download

Trouw interview 29-04-2011 PDF

 

 

 

15 Responses to In de pers

 1. willy slingerland says:

  Hallo Huub , Marije en 2 fijne knullen,

  Ook ik was :verbaasd,getroffen èn vol bewondering voor jou en je hele gezin!
  Wij leven met z’n 2en,mijn man en ik en zie vol verbazing dat je al die mensen om je heen kunt hebben….ik heb ook ALS sinds 3 jaar,maar word echt tè moe van visite!

  Ik vraag me af:hoe doe je het!
  Vol lof zeggen mijn man en ik:houd moed! en dat geld voor de héle family.
  Willy

 2. Mieke says:

  Hallo Huub + fam,

  Ik zag de uitzending van dwdd en het deed me veel. Mijn vader is namelijk aan deze slopende ziekte gestorven in 1999 en ik was nog erg jong (12 jaar). Niet te bevatten, zelfs niet als je volwassen bent.. Ik vind het knap hoe jullie ermee omgaan en zeker ook mooi om te zien hoe jullie nog zoveel vastleggen, daar zul je nog veel aan hebben. Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe de komende tijd en ook voor de kinderen.
  Groet uit Tiel

 3. Gerry says:

  hallo Huub en familie

  mijn oudste zoon wees me op het programma DWDD, er was iemand met ALS, ik schrok toen ik zag dat het om een vrij jong iemand ging. ik weet uit ervaring wat het is om ALS te hebben, mijn vader had het nml ook en ik heb het van dichtbij mee gemaakt (hij was 80 jaar) ik vind het heel moedig van jou en je gezin om het proces te volgen met de fotocamera. Ik kreeg kippenvel toen ik het programma zag maar ook veel bewondering voor jou en je gezin. het is een heel zwaar proces en ik wens jou en je gezin heel veel sterkte, ik heb ook bewondering voor je kinderen die je helpen om ook foto’s te maken. ik heb er geen woorden voor. liefs uit Drenthe

 4. Jeanette says:

  Hé Huub, ik stuitte toevallig op Facebook op jouw verhaal…..verbijsterd was ik. Je kent mij waarschijnlijk niet eens meer; ik was een vriendinnetje van susanne van gool toen, kende dus ook Jan Paul en Orlando was mijn vriendje toen. In die hoedanigheid heb ik je wel eens gezien, ik vond je vaak nogal bot en sarcastisch, en dat was je ook! Toch wil ik je deze mijn bewondering uitspreken voor jou. Ik hoop dat je samen met je gezin nog een mooie en liefdevolle tijd rest!
  Groet, Jeanette

 5. Roel Smits says:

  Hey Huub,

  Ik zag een bericht van je in het Eindhovens Dagblad (http://www.ed.nl/uitcultuur/cultuur/10553956/Fotograaf-presenteert-boek-over-eigen-ziekte.ece)
  daarop heb ik besloten eens te zoeken naar je website.

  Wat een waanzinnig respect heb ik voor jou en de ziekte ALS gekregen. De reclamen die sindskort op TV is vind ik daar niks bij. Ik trek het me ook extra aan omdat ik zelf een freelance fotograaf ben.

  Ik bekijk met volle bewondering naar je foto’s, die je nu maakt en naar de prachtige documantaires die je maakt, prachtig! Niemand komt zomaar een gevangenis binnen om daar foto’s te maken.

  Ik wens jou en natuurlijk je gezin heel veel sterkte toe.

  Groetjes uit Eindhoven
  Roel Smits

 6. Annemarie van Duijnhoven says:

  Onmiskenbaar Huub! Ik zag je vanavond bij DWDD. Wat ben je veranderd en wat zijn je ogen sterk. Net als zo’n 20 jaar geleden op het terras van Vertigo waar ik met je heb gewerkt. Daarna af en toe gesproken en nu heb ik je gezien. Wat ben jij een held!! Ongelooflijk mooi en dank je wel voor jouw indringende impressie en het laten zien van jouw cadeau voor je zoons.
  Heel heel veel goeds gewenst. Annemarie (die blonde ;-) )

 7. Eefje says:

  Diep geraakt door jullie optreden vandaag in dwdd! Wat bijzonder om te zien hoe jullie dit lot zo krachtig en met geheven hoofd ‘dragen’, en dan jullie zoons die zoveel trots uitstralen…!
  Hoe mager het ook klinkt in deze situatie: ik wens jullie veel sterkte.

 8. theo van pelt says:

  Hoi Huub & Marije,
  Heb vanmorgen, 14 december 2011, een artikel in de Volkskrant gelezen over de zijweg die jullie noodgedwongen ingeslagen zijn. Een route waarvan je had gehoopt terug te kunnen keren naar een weg met een beter vooruitzicht. Heb bewondering voor de manier waarop jullie ermee omgaan en ermee naar buiten treden. Ik leef met jullie mee. Ik weet wat het betekent: heb vorig jaar mijn lieve vrouw verloren door de ziekte ALS.
  Oprecht veel sterkte gewenst!

 9. Michel says:

  Damn Huub,
  lang niet meer gezien
  niet meer gehoord.
  Verbijsterd schrikken…..
  die vroeger nonchalante vrijbuiter.
  Maar idd verdomd dapper van je een beetje meer focus op deze ziekte door zo persoonlijk naar buiten te treden. Betwijfel of ik t je na zou doen.
  Heel veel sterkte en plezier voor jullie 4 en allen die met jullie (mee)leven.

  Btw….je blog werd mij zeer discreet onder de aandacht gebracht via leden een FNR facebook groep

  Groet uit Eindhoven.

 10. ellen says:

  Beste overbuurman Huub

  Vanaf mijn balcon zag ik een tragedie zich voltrekken.
  Vroeg mij af wat je is overkomen.
  Nu weet ik het en leef mee met je.
  Heel veel sterkte om dit alles mee te maken.

  Je over buurvrouw 2 hoog ellen

 11. Hein says:

  Hey Huub,

  Ik zie dat je heel erg veel zorgzame dames en heren om je heen hebt. Dat is iets om heel erg trots op te zijn, ondanks de zeer moeilijke omstandigheden. Opvallend zijn wel de hippe baarden/baardjes (bij de heren dan) en de vele sigaretten. Het lijkt wel “Mad Man”. Ik heb overigens nog ergens een foto van jou, Juul en Huub sr die als junks voor de deur in Frankrijk hun sigaretjes aan het roken zijn. Baarden ontbraken toen nog.

  Keep the spirit up!

  Hartelijke groeten Hein, Corrie en Luc

  p.s. mocht je geïnteresseerd zijn in die foto: stuur je mail adres effe.

 12. susanne says:

  Hallo, Huub
  ik heb het artikel over jou en ALS in de Trouw gelezen en je hebt me geraakt. Je schrijft: ‘ Ik zie het leven veel positiever dan 3 maanden geleden ‘ Je denkt dat je niet persé gelukkiger zou zijn als je deze ziekte niet had gehad en dat je er van overtuigd bent dat je geest zich aan je lichaam aanpast, dat je geest tot rust is gekomen. Bedankt voor je mooie uitspraken, je eerlijkheid en moed én de wonderschone foto’s van en uit je leven!!!!
  Een jongere broer van mij is 14 jaar geleden getroffen door een hersenbloeding en kan terwijl hij bij bewustzijn is niet meer praten, eten en bewegen. Misschien, ook al is mijn broer een ander mens, heeft zich zijn geest ook aangepast aan zijn nieuwe lichaam. Jij formuleert dit hardop en je helpt me er op te vertrouwen dat Matthias toch een weg heeft gevonden in zichzelf met zichzelf.
  Ik wens jullie sterkte voor wat komt en denk aan jullie ook al ken ik jullie niet!
  hartelijke groet van Susanne

 13. Frank Alsema says:

  Beste Huub , Hoe relatief is al mijn getwitter over #queensday #Ndsmvrijhaven.
  een indringend portret zijn jij en je zoon aan het maken, voor beiden bewondering.
  Hoop en zie dat dit jullie beiden kracht en plezier geeft om op deze manier met het leven bezig te zijn.
  en te zien hoe mooi en intiem het ook is, ondanks de treurnis van steeds minder kunnen.
  Sterkte voor het hele gezin, Hug frank.

 14. Mi'jke says:

  Hallo Huub en Marije,

  We waren laatst een weekend in Amsterdam, logeren in het huis van mijn zus en toen hebben we afgesproken met Martin en Moniek, Harm en Daan. Van een van hen hoorde ik van deze site. Mooi om zo’n kijkje te krijgen in het leven van Huub en Marije en kids en familie/vrienden. Vaak hele vrolijke foto’s, van een heel gewoon gezellig gezin en af en toe heel aangrijpend, weer helemaal niet gewoon… Ik zal zeker jullie website in de gaten houden en af en toe een berichtje plaatsen. Groeten uit Oosterbeek van (oude?) zeilvrienden van de Kuifduiker!

 15. Christel Bia says:

  Hallo Huub,

  Wil je even laten weten dat ik aan je denk, en jou en je gezin heel veel sterkte toe wens.

  Liefs, Chris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>