Fotoboek

Door Willem Ellenbroek

Het zelfportret in de vorm van de blog van Huub van der Put is zo bijzonder dat het een weblog ontstijgt en besloten is er een boek van te maken als een dubbelportret. Het zal bestaan uit het intieme fotodagboek van Huub van der Put als een verslag van het leven van een gezin in een uitzonderlijke situatie en het commentaar erop in de visie van de buitenwereld, bestaande uit portretten van betrokken collega’s.

Op een korte situerende inleiding na is  er geen tekst. Het boek is allereerst gericht op de fotografie en betreft niet alleen een verslag van een het slopend ziekteproces, dat is wel het onderwerp maar niet het doel. De fotoselectie zal worden gedaan door Erik Kessels en Anthon Beeke. Het wordt vorm gegeven door Erik Kessels. De tekstredactie is in handen van Willem Ellenbroek. De productie berust bij Sacha Happée. Het boek wordt uitgegeven door ÈPOS | PRESS.

De fotografie voor het boek is met name van zoon Sal (10) & vrouw Marije,
met medewerking van de fotografen:

Koos Breukel, Willem Poelstra, Carli Hermès, Giuliyani, Henk Wildschut, Bert Nienhuis, Fleur Koning, Jan van Breda, Herman Poppelaars
, Rahi Rezvani
, Anthon Beeke, Arjan Benning, Krijn van Noordwijk, Jeroen Hofman, Joost van den Broek, Vincent Mentzel, Bert Teunissen, Eddy Posthuma de Boer, Morad Bouchakour, Sander Nieuwenhuys, Annaleen Louwes, Barend van Herpe, Erwin Olaf, Alek en Ellen Kooi.

Hieronder tref je een impressie van alle  fotosessies.

6 Responses to Fotoboek

 1. Olivier says:

  Verstomd en verdwaasd kijk ik naar dit blog en ben verstild en verbaasd over de moed die hier in stille beelden is neergezet. Ik ken je niet maar mijn oudste en beste vriend Miron Komarnicki ondergaat hetzelfde proces met ALS. Ook hij slaat van zich af in deze hopeloze situatie. 2 mensen met een onvoorstelbare kracht in LEVEN.
  Sterkte voor jou en allen om je heen.
  Olivier

 2. Klaar Kemps-van Helvoort says:

  Beste Marij, nadat ik jou had gehoord en gezien, voelde ik me 10 kilo lichter. Het doet me zo goed te weten dat er nog iemand rondloopt in dit circus. Mijn vrouw heeft ook ALS, sinds anderhalf jaar en zij kan ook niet meer praten. Zij is overigens net zo’n levensgenieter en kanjer als jouw man.
  Dankjulliewel dat jullie zoveel met ons delen. We hebben de uitzending al 3x gekeken en gaan binnenkort naar Woerden. Lieve groet van Klaar

 3. MI says:

  Een achtertante van mij is lang geleden overleden aan ALS en de uitzending op tv maakte de herinnering terug wakker. Haar naaste familie woonde ver weg en mijn moeder nam een stuk van de zorg op haar schouders.

  Daarom ook respect voor de manier waarop Huub en zijn familie met zijn ziekte omgaat. Wat ik op tv zag gaf me tranen in de ogen maar ook een glimlach. Sterkte gewenst in de dagen die nog gaan komen. Hopelijk blijven Huub zijn ogen nog lang schitteren.

 4. lisette austen says:

  jeetje wat heftig allemaal
  vindt het wel heel bijzonder om te lezen en de foto`s te zien
  heb bewondering voor jullie hoe jullie met deze ziekte omgaan
  weet hoe het is als iemand die je dierbaar heeft a.l.s heeft
  mijn moeder had ook a.l.s en is helaas al overleden
  wens de hele familie heel veel sterkte en kracht in deze periode in jullie leven
  en ik hoop nog veel van je te lezen en nog heel veel foto`s te kunnen zien
  een hele dikke knuffel voor jullie allemaal

 5. Frank-Hein Bakker says:

  Wat een ontzettend aangrijpend verslag van Huub en zijn gezin. Zo verwoestend als ALS is lees ik een onverwoestbaar optimisme en doorzettingsvermogen. Indrukwekkend, aangrijpend, bewonderenswaardig. Wat een kracht, passie en doorzettingsvermogen heeft deze man. Ik wens Huub, Marije (mijn nichtje) en de jongens ontzettend veel kracht toe bij het tot stand brengen van het boek, dat hiermee ongetwijfeld veel aandacht teweeg brengt voor een mogelijke genezing van ALS.

 6. Wat een indrukwekkend blog en wat een pracht onderneming om dit fotoboek te maken. Zo kun je dus ook omgaan met je eigen kracht en met je ziekte. Ik vond het heel inspirend het blog te lezen en te bekijken. Ik wens Huub, Marije en Sal en Pijke veel sterkte met het vervolg en veel vreugde over het meer dan bijzondere fotoboek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>